March 28, 2017

Prestationsoptimerad Personal

Vad betyder det?!

”Att vara vid sin optimala kapacitet, genom god fysisk och psykisk hälsa. Att kunna leverera maximalt genom ett starkt mindset och god tålighet för stress. Att känna att livet är i balans med jobbet och jobbet i balans med livet. Att känna delaktighet och engagemang, samt att känna sig värderad och omhändertagen av arbetsgivaren.”

Så definierar vår grundare, Therese Jarl, uttrycket prestationsoptimerad.

Varför?
Den viktigaste tillgången på ert företag är personalen. Att hålla era anställda vid god fysisk och mental hälsa, är ovärderligt och avgörande för verksamheten. Lägre sjukfrånvaro betyder lägre kostnader för företaget, ökad produktivitet och färre nyrekryteringar betyder ökad vinst.
Men hur uppnår man detta?
Vår filosofi är att problem inte ska behöva uppstå, när det som orsakar problemet kan åtgärdas innan. Därför arbetar framtidens företag förebyggande, inte symtomlindrande.

Hur?
Vårt koncept bygger på att skräddarsy vår leverans efter era behov. Vi utreder behovet via hälsoindex och att definiera KPI. Leveransen består sedan av relevanta hälsotester på plats hos er, för att vi ska få en bild av företagsmiljön och för att ni ska slippa skicka iväg er personal över halva stan. Förutom intervjuer, blodprover, och kroppsscreening utför vi även rörelsetester. Oavsett om er personal har ett fysiskt krävande, varierande, stillasittande, eller monotont arbete, så är ett korrekt rörelsemönster A och O för att undvika skador och akuta smärttillstånd (t ex musarm, ländryggsbesvär mm). Alla tester utvärderas sedan, och en personlig plan med tydliga och konkreta mål upprättas för var och en.

Övriga tillval

Dessutom består vårt utbud av följande tillval:

– Föreläsningar/ Workshops om stress, kost och träning för era anställda.
– Online träningspass, tex lunchträning för alla anställda.
– Individuell rådgivning under 8 eller 12 veckor, där vi hjälper anställda få ordning på sin kosthållning. Regelbunden onlinesupport, och uppföljningar ingår.
– Challenges på individnivå. Vi tror att de flesta challenges på arbetsplatsen får igång de som redan är aktiva. Vad kan vi göra för att hjälpa alla att komma igång med rörelse?

Vi har även familjepaket, där de anställda kan välja att inkludera sin partner och vuxna barn. Hälsa och prestation är oftast beroende av att de runt oss också mår bra. Det kan vi hjälpa till med.

Medicinsk massageterapi

Regelbunden, djupgående massage är en erkänd behandlingsmetod för spända och stela muskler, och det ger även en ökad blodcirkulation i musklerna. Vi erbjuder era anställda en uppmjukning av muskulaturen, men även hjälp med vanliga smärttillstånd som ländryggsproblem, tennisarmbåge och musarm. Vid behov får den anställda kompletterande rehabövningar att göra hemma mellan besöken.

Har ni frågor, eller vill ha en offert? Ring Therése på 070-250 66 50, eller skicka ett mejl till therese@strongnow.se.